Support Windows Server 2003 stopt!

02/06/2015 Door Alison Smith

Microsoft stopt per 14 juli 2015 met de ondersteuning van Windows Server 2003. Maak je nog gebruik van deze server-versie? Dan is het tijd om in actie te komen en de bedrijfsdata veilig te stellen.

Wat betekent dit voor jou?Om duidelijkheid te bieden aan de Windows Server-klanten heeft Microsoft een video gemaakt waarin het bedrijf precies uitlegt wat de beëindiging van de ondersteuning voor jou betekent. Kort gezegd kun je migreren naar een cloud-oplossing of naar Windows Server 2012. Klik op de afbeelding hieronder om de video af te spelen:

microsoft-video

Veilig migreren Voor je daadwerkelijk afscheid neemt van je Windows Server 2003-server raden wij aan goed te inventariseren welke eisen je hebt, en pas dan een plan voor de volgende stap te maken. Microsoft heeft een speciale hulpwebsite opgezet waarin de 4 stappen van migratie worden uitgelegd. De vier stappen zijn:

OnderzoekBeoordelenKiezenMigreren
Bepaal welke systemen en applicaties nog draaien op Windows Server 2003 Categoriseer je huidige systemen en applicaties op basis van type, onmisbaarheid, complexiteit en risico Vind de juiste migratie-bestemmingen, er zijn diverse goede alternatieven beschikbaar waaronder Office 365. Begin met migratie: gebruik hulpprogramma�s en services van Microsoft of SCC Business Systems.

Hulp nodig?Neem voor advies over alternatieven en hulp bij migratie contact met ons op. Dit kan via info@scconline.nl of telefoonnummer 088-166 1300. Je kunt ook op onderstaande contactknop klikken. Wij helpen je graag!