Windows 10-updates

13/03/2019 Door Dennis Grifhorst

Microsoft heeft een nieuwe functie voor Windows 10 geïntroduceerd. Hiermee kunnen problematische systeemupdates automatisch ongedaan worden gemaakt.Een Windows 10-update wordt alleen automatisch ongedaan gemaakt als de computer niet meer opgestart kan worden. Ook moeten andere mogelijkheden voor herstel niet meer mogelijk zijn.

Windows 10 geeft gebruikers een melding als een geïnstalleerde update is teruggetrokken.

De verwijderde update wordt dertig dagen daarna door het systeem geweigerd om ervoor te zorgen dat de computer de update niet nog eens installeert. Volgens Microsoft geeft dat hardware- en softwaremakers de tijd om problemen op te lossen. Gebruikers komen op die manier niet in een vicieuze cirkel van foutieve updates terecht, waarbij de computer niet meer gestart kan worden. Klik hier voor de aankondiging van Microsoft.