2020 in een vogelvlucht

22/12/2020 Door Jeffrey den Heijer

Dennis Grifhorst” Als we dit jaar ergens niet omheen konden dan is het wel de coronacrisis. Deze crisis houdt ons allen nog steeds elke dag bezig. Na de persconferentie in maart van dit jaar sloeg de onzekerheid toe. Niemand wist wat er zou gaan gebeuren en wat voor impact dit zou hebben voor onze samenleving.Als we terugkijken op 2020 dan kunnen we stellen dat de transitie naar de cloud door de corona-situatie in een enorme stroomversnelling is geraakt. Werken in de cloud zorgt ervoor dat iedereen net zo makkelijk, en net zo veilig, thuis kan werken als op kantoor. We hebben dit jaar veel organisaties kunnen helpen met dit proces, en verwachten dat deze tendens zich in het nieuwe jaar op een breder en dieper niveau voortzet. “Alison Smith” Ondanks de corona zijn wij in maart verhuisd naar ons nieuwe pand, nog steeds aan de TT Vasumweg maar iets verderop in de straat naar nummer 122-A. Ons nieuwe pand is veel lichter en luchtiger en we kunnen ons met alle extra ruimte die we nu hebben gemakkelijk aan de regels voor sociale afstand houden. Een ander kenmerk van ons jaar is een triest afscheid en een paar nieuwe hallo’s. In november hebben we afscheid genomen van Hedwig, die al meer dan 25 jaar een echte SCC’er is en in 1994 onze allereerste medewerker was! Het was het einde van een tijdperk voor ons, maar een nieuw begin voor haar, want ze is vertrokken om het werk te volgen dat meer verwant is aan haar hobby’s en passie. Uiteraard blijven wij contact houden en zal zij altijd deel uitmaken van onze SCC-familie. Nieuw voor SCC zijn Jeffrey den Heijer en Ties Heijma, die respectievelijk in november en december een warm welkom hebben gekregen. Jeffrey zal de door Hedwig vrijgekomen verkoopfunctie op zich nemen en hij is al druk bezig met het leren kennen van onze klanten en het uitzoeken hoe we hen het beste kunnen blijven bedienen. Ties is een welkome extra troef voor de technische kant van de zaak, met een sterke expertise in vitale beveiligingsproducten, netwerkbeheer en cloudoplossingen. Het is geweldig om ze aan boord te hebben en een echte verrijking voor het team. “Patrick Kuiken” Toen de rush naar het werk vanuit huis begon, werden we natuurlijk druk beziggehouden met het helpen van onze klanten bij de technische overstap naar een thuiskantooromgeving, het opzetten van VPN’s, het zorgen dat ze veilig toegang hadden tot de gegevens en telefonisch bereikbaar waren. Met veel klanten die in de Cloud werken en gebruik maken van Microsoft 365 en VoIP-telefonie was dit natuurlijk vrij eenvoudig te realiseren. Ik vraag me af of sommige van onze klanten ooit nog fulltime naar kantoor zullen gaan. Met de technologie die nu beschikbaar is, kan werken vanuit huis voor velen net zo productief en waarschijnlijk handiger zijn. “Alison Smith” Het is een vreemd en vaak moeilijk jaar geweest, maar ik ben trots op de manier waarop ons team heeft samengewerkt om onze klanten te helpen op afstand te blijven werken en hen te ondersteunen bij de overgang van kantoor naar thuis, dan weer terug naar kantoor en dan weer thuis. Nooit een saai moment! Vol goede moed starten ook wij straks in 2021 zoals u van ons gewend bent. “