Even voorstellen: Accountmanager Binnendienst Inge Boer

28/11/2022 Door Alison Smith

Categorie: Blog
Even voorstellen: Accountmanager Binnendienst Inge Boer
Even voorstellen: Accountmanager Binnendienst Inge Boer

Tijd voor een kijkje achter de schermen bij SCC. We delen verhalen van onze medewerkers om je meer inzicht te geven in wie wij zijn en wat onze collega’s voor je kunnen betekenen. Deze week stellen we vier vragen aan Inge Boer, onze enthousiaste nieuwe collega Accountmanager Binnendienst.

Wat is jouw rol bij SCC?

“Ik heb dagelijks contact met bestaande klanten over uiteenlopende zaken. Mensen krijgen mij als eerste te spreken over de telefoon, ik geef advies en maak offertes. Verder ga ik me bezighouden met het optimaliseren van onze klantcommunicatie en klanttevredenheid. We willen nóg sneller service leveren en de kwaliteit verbeteren waar nodig. Ik vind het heel belangrijk om te weten hoe klanten zich bij SCC voelen. Is er iets aan de hand? Dan wil je het zo goed mogelijk kunnen oplossen.”

Alles wat ik zie en wat mij opvalt, schrijf ik op. We gaan er soms vanuit dat de klant ‘het wel snapt’. Maar helemaal als het technisch wordt, helpt het als je in begrijpelijke taal uitleg geeft. In een meeting zit ik vaak ‘op de stoel’ van de klant. Dan stel ik vragen: begrijpen ze wat er gaat gebeuren? Wat moeten ze zelf doen? Omdat ik nieuw ben en geen IT specialist, kan ik mij gemakkelijk inleven.”

Waar krijg je het meeste energie van?

“Als ik mensen blij maak en goed heb kunnen helpen, ben ik tevreden. Wat ik echt tof vind, is dat ik overal bij betrokken wordt in het team. Zo ben ik een keer met een collega mee geweest naar een klant aan de haven. Je komt dan op bijzondere plekken. Face-to-face contact vind ik bovendien heel prettig. Het liefst ontmoet ik iedereen dan ook persoonlijk. Ik vind mensen gewoon superleuk, ik heb een brede belangstelling en kan met iedereen wel overweg.”

Hoe omschrijf je SCC als werkgever?

“Bij SCC zijn de lijnen heel kort. Het team voelt als een hechte familie, wat maakt dat het contact zowel intern als naar buiten toe heel persoonlijk is. De mensen die ik tot nu toe heb ontmoet, zijn vaak al lang verbonden aan SCC. Ze zien onze service dan ook als een ‘verlengstuk’ van hun eigen bedrijf. Dat komt omdat we ook intern bij klanten werken. Wij zijn de IT afdeling, maar dan buiten de deur.

Alles is hier goed geregeld. Ik heb een fijne, rustige werkplek. De koffie is heerlijk en de keuken is van alle gemakken voorzien. Wat ook een luxe is, is dat ik werk met een team dat álles weet van IT. Het maakt niet uit wat er aan de hand is; als ik hulp nodig heb, is er een oplossing. Er is veel kennis in huis waardoor ik nieuwe ontwikkelingen en technische snufjes direct meekrijg.

Wat SCC compleet maakt, is dat we een kantoorhond hebben: Rosie. Die is nu even op vakantie en dan mis ik haar ook echt. Het is lekker ontspannend om af en toe even met haar te kroelen. Het is echt een knuffeldier.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Ik doe echt van alles, maar ben vooral gek op salsadansen en muziek maken. Sinds kort heb ik een nieuwe gitaar, een semi-akoestische. Ik leer nu om staand te spelen, dat is wel echt next level. Tijdens corona gaf ik met andere muzikanten een ‘coronaconcert’ voor het bejaardenhuis. Ik heb ook in Parijs en in New York op straat gespeeld. Muziek maken is heerlijk, helemaal als je het met andere mensen samen kunt doen.

Elke vrijdag ontbijten we bij SCC samen tijdens de teammeeting en hebben we een middagborrel om de week af te sluiten. Mijn collega Alex speelt ook gitaar, soms geven we samen een optreden. Dat is nog leuker! Vooral als iedereen mee gaat zingen.”

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag voor Inge of kunnen wij je ergens anders mee helpen? Ons team staat voor je klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op.