Verhuizen met je bedrijf? Met deze 5 IT-aspecten wil je rekening houden

19/04/2023 Door Dennis Grifhorst

Categorie: Blog
Verhuizen met je bedrijf? Met deze 5 IT-aspecten wil je rekening houden
Verhuizen met je bedrijf? Met deze 5 IT-aspecten wil je rekening houden

Wanneer een kantoor verhuist, is het belangrijk om de IT-infrastructuur speciale aandacht te geven. Deze aandacht bevat in de ideale (en tegelijkertijd broodnodige!) situatie de volgende 5 aspecten. Ook soepel verhuizen? Lees dan snel verder…

1. De juiste internetvoorziening

Denk aan het realiseren van een passende internetvoorziening. Het realiseren van een goede internetvoorziening kan langer duren dan verwacht, vooral bij het aanleggen van een glasvezelverbinding. Het is daarom belangrijk om ruim van tevoren te beginnen.

2. Is er (goede) bekabeling?

Het lijkt misschien een open deur, maar dit onderwerp heeft meer voeten in aarde dan je wellicht vooraf denkt. Heeft het beoogde nieuwe kantoor bijvoorbeeld voldoende contactpunten voor het bedrade netwerk? En voldoet de eventueel aanwezige bekabeling aan moderne eisen van nu? Om hoge datatransfer-snelheden te behalen is CAT6A-bekabeling een must, maar dit is in zeer weinig kantoorgebouwen aanwezig. Zorg dus dat je dit vooraf goed inventariseert.

3. En hoe zit het met de wifi?

Het realiseren van een goede wifi-dekking die écht doet wat je vraagt, houdt wel even wat meer in dan het op gevoel intekenen van een aantal Access Points op een bouwtekening. Er zijn immers veel verschillende factoren die het wifi-signaal negatief kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid glas die in de ruimte gebruikt wordt. Of aan de hoeveelheid beton en staal in een gebouw. Of aan het aantal wifi-netwerken dat andere gebruikers in de buurt hebben. Deze onzekere factoren kun je eenvoudig afvangen door vooraf een professionele en doeltreffende wifi-meting uit te laten voeren, zodat je zeker weet op welke locaties welk aantal Access Points benodigd is.

4. Kies voor doordachte demontage en hermontage van IT-apparatuur

Bij dit onderwerp wordt lang niet altijd stilgestaan: zorg ervoor dat centrale IT-apparatuur als de firewall, de netwerkswitches, de NAS-devices, maar ook servers et cetera door deskundige mensen wordt gedemonteerd, zodat dit op het nieuwe adres weer zorgvuldig kan worden aangesloten. Zo zorg je ervoor dat de werkende situatie weer volledig wordt hersteld op het nieuwe adres. Oók als daar een heel andere netwerkconfiguratie geldt.

5. Demontage en hermontage werkplekken

Ook voor fysieke werkplekken geldt dat deze zorgvuldig dienen te worden afgekoppeld. De componenten van elke werkplek (monitoren, monitor-bureaubeugel, dockingstations, computers, toetsenborden et cetera) moeten keurig bij elkaar gehouden te worden, zodat ze op het nieuwe adres weer in dezelfde combinatie kunnen worden ingezet. Hoe fijn is het als de medewerkers hun werkplek, of de flexwerkplekken, op de eerste werkdag in het nieuwe kantoor weer compleet en werkend aantreffen. Dat creëert meteen een positieve, productieve werksfeer.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

SCC Business Systems heeft veel ervaring met het verhuizen van de IT-infra van bedrijven. Onlangs nog werd voor een internationale onderneming de Nederlandse vestiging verhuisd. Dit bedrijf werd compleet ontzorgd op het gebied van internetvoorziening, bekabeling, het wifi-netwerk, en het heraansluiten van de werkplekken. Het hoofdkantoor had hier geen omkijken naar. En dat past precies bij SCC Business Systems. Want SCC staat immers voor Simple, Clear & Clever.

Meer weten of (bij nader inzien toch) hulp nodig bij die geplande verhuizing? Neem contact met ons op. We denken graag met je mee én steken onze handen uit de mouwen.