Zó werken internationale organisaties met een vestiging in Nederland

01/05/2023 Door Alison Smith

Categorie: Blog
Internationaal en een locatie in Nederland? Denk aan je IT
Internationaal en een locatie in Nederland? Denk aan je IT

Het runnen van een bedrijf is op zich al een hele klus. Maar wanneer je óók nog eens internationaal georiënteerd bent en een lokale vestiging in Nederland hebt, dan kan het een ware uitdaging zijn. Feitelijk is het een klus die je niet alleen zou moeten doen. Dat kost je onnodig veel energie. Bovendien is de hulp van een partner die vaker met dit bijltje gehakt heeft waardevol bij het bereiken van het door jou gewenste resultaat. Niet voor niets weten nogal wat internationale klanten SCC Business Systems te vinden voor IT-diensten voor hun lokale vestiging in Nederland. SCC (dat staat voor Simple, Clear and Clever) wordt aangestuurd vanuit een Nederlands/Brits-management en is al sinds jaar en dag actief voor internationale klanten. Graag delen we onze ervaringen met internationale bedrijven met een vestiging in Nederland.

Dit is wat wij in praktijk zien:

Behoefte aan IT-partner op locatie

Multinationals met één of enkele branche-offices in Nederland worden vaak vanuit het hoofdkantoor gemanaged. In de praktijk betekent dit dat het IT-beheer meestal ook onder internationaal beheer valt. Het is dus ook begrijpelijk dat deze bedrijven vaak behoefte aan een partner op locatie, zodat deze volledig zicht kan houden op de IT-zaken. Denk ook aan uitdagingen als verschillende tijdzones: dat kan, wanneer je daar niet genoeg over nadenkt en voor passende oplossingen kiest, voor behoorlijke praktische problemen zorgen.

Van handen tot zakelijke dienstverlening

De hulp van SCC kan variëren van ‘handjes op locatie’ voor het uitvoeren van de relatief eenvoudigere IT-zaken, tot het leveren van de meer ingewikkelde tot zeer complexe servicedesk-diensten aan kantoren die buiten de tijdzone van het hoofdkantoor vallen.

Kies voor slimme monitoring met proactief beheer

Met de slimme monitoring tools die SCC toepast, worden de branche-offices proactief beheerd vanuit Nederland, waardoor het hoofdkantoor zich alleen over escalaties hoeft te bekommeren. Het voordeel daarvan is dat men bezig kan zijn met de kernactiviteiten terwijl er de geruststelling is dat het beheer van A tot Z op orde is. Bovendien vindt men het prettig, zo horen we terug, dat er een professionele partner aan hun zijde staat die kennis van zaken heeft en er (bij een onverhoopte escalatie) mee de schouders onder zet om het probleem op te lossen.

Van klein tot beursgenoteerd

Deze diensten worden geleverd aan allerlei bedrijven uiteenlopende omvang: het loopt van bedrijven met één buitenlandse vestiging in Nederland, tot aan beursgenoteerde multinationals die een trusted local partner nodig hebben. Denk dus niet snel dat je te klein bent omdat je ‘maar’ een enkele vestiging in Nederland hebt. Groot of relatief klein: je wilt het ongetwijfeld goed aanpakken.

Wat verwacht je precies?

Denk, wanneer je een IT-partner selecteert goed na over wat je verwacht van een dergelijke partij. Vraag naar referenties, bekijk projecten die uitgevoerd zijn, onderzoek hoe lang het bedrijf bestaat en welke resultaten men behaald heeft en welke ervaringen er zijn opgedaan. Ook de aanwezigheid van relevante ISO-certificeringen zijn een goede indicator van de fase waarin het bedrijf zich bevindt. Zo beschikt SCC over de nodige ISO-certificeringen. We weten dat internationale bedrijven dit aspect meewegen bij het maken van een selectie. De juiste certificeringen geven immers aan dat de bedrijfsvoering van het betrokken bedrijf zich conformeert aan internationale standaarden van ISO.

Wil je meer weten over bovenstaand onderwerp? Of even vrijblijvend sparren met ons? Neem dan contact op. We kijken uit naar je bericht.