Kroon op ons werk: ISO 9001 en ISO 27001 certificatie

18/01/2023 Door Alison Smith

Categorie: Blog
Kroon op ons werk: ISO 9001 en ISO 27001 certificatie
Kroon op ons werk: ISO 9001 en ISO 27001 certificatie

Het regent mijlpalen bij SCC! Naast dat we 30 jaar bestaan, mogen ons harde werk bekronen met twee ISO certificaten: 9001 en 27001. Het behalen van deze twee ISO normen bewijst dat wij een kwaliteitsgedreven organisatie zijn én correct omgaan met gegevensbeveiliging. Wat houdt ISO eigenlijk in en wat betekent deze certificering voor jou? SCC oprichter Alison Smith legt het uit.

Waarom hebben we gekozen voor ISO-certificering?

Voor ons betekent het behalen van de ISO-normen aan dat we nu kunnen aantonen dat we een kwaliteitsgedreven organisatie zijn. Onze sleutelwoorden zijn integriteit, goede communicatie en deskundigheid, de hoekstenen die het vertrouwen van onze klanten in ons ondersteunen. ISO-certificering is een manier om te bewijzen dat we doen wat we zeggen (integriteit), ons werk documenteren en regelmatig feedback geven aan onze klanten (goede communicatie) en ons team op de hoogte houden en hun vaardigheden op peil houden (kennis).

Waarom hebben we gekozen voor ISO 9001 en ISO 27001?

In vrijwel iedere sector is ISO 9001 een begrip: het is dé wereldwijd erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. Voor ons toont ISO 9001 aan dat de basis van onze organisatie gezond en in orde is. Denk aan zaken zoals HR, veiligheid, documentatie, organisatie en methodes.

ISO 27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging en dus specifiek voor ons vakgebied: IT-beveiliging. We tonen hiermee aan dat informatie bij ons veilig is, onze methoden en kennis op orde zijn en dat we goede systemen hebben om gegevens veilig te houden.

Wil je meer lezen over ISO certificering en wat hierbij komt kijken? Bekijk dan de website van NEN.

Hoe hebben we de ISO-norm gehaald?

We hebben een externe ISO consultant ingeschakeld die ons hielp bij het vertalen van de vereisten van ISO naar praktische termen. Hij hielp ons de grondgedachte achter de ISO-normen te begrijpen en loodste ons deskundig door de vereisten. Het was een intensief, maar onthullend proces dat ons hielp onze werkmethoden te handhaven, onze documentatie te verbeteren en het team samen te brengen om op dezelfde manier te werken.

Wat merken onze klanten van ISO?

ISO zorgt bovenal voor efficiëntie in al ons werk en aanscherping van de communicatie binnen SCC. Het volledige team is nog meer op de hoogte van doelstellingen en werkmethoden. We zien het naleven hiervan als een proces van constante verbetering. We verwachten bovendien dat het ISO-proces een positief effect heeft op onze klantenservice en goede klantcommunicatie.

Kunnen wij je helpen?

Wil je meer weten over ISO en onze dienstverlening? Neem contact op met één van onze consultants.